Zaznacz stronę

Jadłospis 4 do 15 czerwca 2018 r.

Życzymy smacznego.

Data

Danie

Poniedziałek 04.06

• Zupa pomidorowa z ryżem

• Naleśniki z truskawkami

 

Wtorek  05.06

• Udko pieczone
• Ziemniaki
• Sałata

• Kompot

 

Środa 06.06

• Makaron z mięsem w sosie pomidorowym

• Kompot

• Deser

 

Czwartek 07.06

• Kotlet schabowy

• Ziemniaki

• Mizeria

 

Piątek 08.06

• Ryba próżona

• Ziemniaki

• Surówka z młodej kapusty

• Kompot

 

Poniedziałek 11.06

• Makaron z twarogiem

• Zupa ogórkowa

 

 

Wtorek  12.06

• Filet z indyka w sosie słodko-kwaśnym

• Ryż z curry

• Kompot

 

Środa 13.06

• Kluski śląskie z mięsem

• Kapusta kwaszona gotowana

• Kompot

 

Czwartek 14.06

• Kotlet mielony

• Ziemniaki

• Surówka z pory

• Kompot

 

Piątek 15.06

• Krupnik z ziemniakami

• Ryż z mięsem i musem jabłkowym

 

Lista składników alergennych – załącznik do Rozporządzenia 1169/2011

 

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, przenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie , orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje / orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy :

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.