Zaznacz stronę

Jadłospis od 23 kwietnia do 30 kwietnia 2018 r. Życzymy smacznego.

Data

Danie

Alergeny

Poniedziałek 23.04

• Zupa buraczkowa z makaronem

• Naleśniki z dżemem

Pozycja – 1,3,7,9

Wtorek  24.04

• Pulpety w sosie pomidorowym
• Ziemniaki
• Surówka z marchwi

Pozycja – 1,3,9

Środa 25.04

• Makaron z mięsem w sosie meksykańskim

• Owoc

• Kompot

Pozycja – 1,7,9

Czwartek 26.04

• Gyros z indyka, ryż z curry  

• Sos czosnkowy, sałata

• Kompot

Pozycja – 1,9

Piątek 27.04

• Ryba smażona

• Ziemniaki

• Surówka z kwaszonej kapusty

• Kompot

Pozycja – 1,3,4

Poniedziałek 30.04

• Zupa fasolowa z ziemniakami i wędliną

• Placki na jogurcie

Pozycja – 1,3,4,9

Lista składników alergennych – załącznik do Rozporządzenia 1169/2011

 

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, przenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie , orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje / orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy :

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.