Zaznacz stronę

Jadłospis od 16 do 31 października 2017 r. Życzymy smacznego.

Data

Danie

Alergeny

Poniedziałek 16.10

• Zupa pomidorowa z ryżem
• Naleśniki z truskawkami i jogurtem

pozycja – 1,3,7,9

Wtorek  17.10

• Żeberka duszone w sosie pieczeniowym
• Ziemniaki
• Surówka z kapusty pekińskiej
• Kompot

pozycja – 1,7

Środa 18.10

• Makaron z mięsem i warzywami
• Kompot
• Owoc

pozycja – 1,7,9

Czwartek 19.10

• Kotlet mielony
• Ziemniaki
• Buraczki
• Kompot

pozycja – 1,3

Piątek 20.10

• Filety rybne z miruny
• Ziemniaki
• Surówka z marchwi
• Kompot

pozycja – 1,3,4,9

Poniedziałek 23.10

• Krupnik
• Ryż z masłem i musem jabłkowym

pozycja – 1,7,9

Wtorek  2410

• Kotlet schabowy panierowany
• Ziemniaki
• Sałatka z ogórków kwaszonych
• Kompot

pozycja – 1,3

Środa 25.10

• Gyros drobiowy z indyka
• Ryż z curry
• Kapusta pekińska z sosem czosnkowym
• Kompot

pozycja – 1,7

Czwartek 26.10

• Karkówka smażona
• Ziemniaki
• Surówka z czerwonej kapusty
• Kompot

pozycja – 0

Piątek 27.10

• Paluszki rybne
• Ziemniaki
• Surówka z kwaszonej kapusty
• Kompot

pozycja – 1,3,4,9

Poniedziałek 30.10

• Zupa grochowa z wędliną
• Placuszki na jogurcie i sodce

pozycja – 1,2,6,7,9

Wtorek 31.10

• Gulasz wieprzowo-wołowy
• Kasza
• Ogórek kwaszony
• Kompot

pozycja – 1,9

 

Lista składników alergennych – załącznik do Rozporządzenia 1169/2011

 

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, przenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie , orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje / orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy :

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.