Zaznacz stronę

Jadłospis od 13 do 30 listopada 2017 r. Życzymy smacznego.

Data

Danie

Alergeny

Poniedziałek 13.11

• Krupnik z ziemniakami
• Ryż z truskawkami i jogurtem

pozycja – 1,7,9

Wtorek  14.11

• Żeberka w sosie pieczeniowym
• Ziemniaki
• Surówka z marchwi i rodzynkami
• Kompot

pozycja – 1,7,9

Środa 15.11

• Makaron z mięsem w sosie pomidorowym
• Owoc
• Kompot

pozycja – 1,7,9

Czwartek 16.11

• Karkówka pieczona
• Ziemniaki
• Surówka z białej kapusty
• Kompot

pozycja – 1

Piątek 17.11

• Ryba panierowana
• Ziemniaki
• Sałata
• Kompot, owoc

pozycja – 1,3

Poniedziałek 20.11

• Zupa jarzynowa z ziemniakami
• Placuszki na sodce z jabłkiem

pozycja – 1,3,7

Wtorek  21.11

• Gulasz wieprzowo-wołowy
• Kasza pęczak
• Ogórek konserwowy
• Kompot

pozycja – 1,7,9

Środa 22.11

• Kotlet mielony
• Ziemniaki
• Buraczki
• Kompot, jogurt

pozycja – 1,3,7

Czwartek 23.11

• Udko z kurczaka zapiekane w porach i sosie
tatarskim
• Ziemniaki
• Owoc

pozycja – 1,7

Piątek 24.11

• Filety rybne próżone w warzywach
• Ziemniaki
• Jogurt
• Kompot

pozycja – 4,9

Poniedziałek 27.11

• Rosół z makaronem
• Kurczak w potrawce
• Ziemniaki

pozycja – 1,7,9

Środa 29.11

• Kluski śląskie z mięsem w sosie pieczeniowym
• Kompot

pozycja – 1,9

Czwartek 30.11

• Zupa krem z zielonego groszku
• Placuszki z mięsem i warzywami

pozycja – 1,9

Lista składników alergennych – załącznik do Rozporządzenia 1169/2011

 

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, przenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie , orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje / orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy :

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.