
Informacje na temat opłat za obiady w stołówce szkolnej przekazywane są za pomocą dziennika elektronicznego Vulcan
Z związku z nieustannym gromadzeniem się zaległości finansowych i braku poprawy tej sytuacji związanej z nieterminowym płaceniem lub brakiem wpłat przez rodziców/opiekunów prawnych za korzystanie przez dzieci/uczniów ze stołówki szkolnej zostają wprowadzone zmiany w obowiązującym „Regulaminie korzystania ze stołówki szkolnej” z dniem 13 lutego 2020 r. , przedstawione podczas ogólnego spotkania śródroczno-informacyjnego rodziców z dyrektorem szkoły, a poprzedzone wcześniejszymi licznymi zapowiedziami i wyjaśnieniami podczas poprzednich spotkań dyrektora placówki z rodzicami i z Radą Rodziców.
Dane do przelewu za obiady:
Szkoła Podstawowa im. Powstańców 1863 r., ul. Nortowska 1, 62-740 Tuliszków
Numer konta: 21 8530 0000 0900 0547 2000 0010 – BS Konin
Z dopiskiem: wyżywienie, imię i nazwisko ucznia, klasa i dany m-c.
Kontakt do intendenta: e-mail: intendent@szkola-tuliszkow.pl
Lista składników alergennych – załącznik do Rozporządzenia 1169/2011
- Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, przenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
- Skorupiaki i produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
- Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie , orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje / orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
- Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy :
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

