Zaznacz stronę

Informacje na temat opłat za obiady w stołówce szkolnej przekazywane są za pomocą dziennika elektronicznego Vulcan

Z związku z nieustannym gromadzeniem się zaległości finansowych i braku poprawy tej sytuacji związanej z nieterminowym płaceniem lub brakiem wpłat przez rodziców/opiekunów prawnych za korzystanie przez dzieci/uczniów ze stołówki szkolnej zostają wprowadzone zmiany w obowiązującym „Regulaminie korzystania ze stołówki szkolnej” z dniem 13 lutego 2020 r. , przedstawione podczas ogólnego spotkania śródroczno-informacyjnego rodziców z dyrektorem szkoły, a poprzedzone wcześniejszymi licznymi zapowiedziami i wyjaśnieniami podczas poprzednich spotkań dyrektora placówki z rodzicami i z Radą Rodziców.

Dane do przelewu za obiady:

Szkoła Podstawowa im. Powstańców 1863 r., ul. Nortowska 1, 62-740 Tuliszków
Numer konta: 21 8530 0000 0900 0547 2000 0010 –  BS Konin
Z dopiskiem: wyżywienie, imię i nazwisko ucznia, klasa i dany m-c.

Kontakt do intendenta: e-mail: intendent@szkola-tuliszkow.pl

Lista składników alergennych – załącznik do Rozporządzenia 1169/2011

 

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, przenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie , orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje / orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy :

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Skip to content